Cabernet Sauvignon – info


OPIS:
Crveno suvo vino dobijeno od sorte grožđa Cabernet Sauvignon iz sopstvenog vinograda tradicionalnim postupkom. Vino karakteriše kristalno crvena boja rubina sa ljubičastim prelivima. Izražen sklad bukea sa aromama ribizle, višnje, suvih šljiva i diskretnom notom vanile, tipičnom za barikirana vina. Tanini baršunasti, završnica dugotrajna.
SERVIRANJE:
Temperatura: od 16 do 18oC. Čase: Za puna zaokružena i zrela vina. Veličina čaše omogućava pravilno mešanje sa kiseonikom, kao i pravilan doživljaj tanina. Poželjno dekantirati vino zbog aeracije.
HRANA:
Služi se sa grilovanim ili pečenim crvenim mesom. Izuzetno prija uz sve vrste bifteka ili divljač, kao i specijalitete od jaretine i jagnjetine, uz crvena mesa u sosu od crvenog vina. Poseban užitak pruža uz crnu čokoladu sa visokim procentom kakaoa.

Cabernet Sauvignon

Nastalo u ekološki zdravoj sredini, strogo kontrolisanom prinosu, po najsavremenijoj tehnologiji. Bogato finim taninima, raskošne arome na šumsko voće i harmoničnog ukusa. Dobro se slaže uz sve vrste pečenja, divljači, roštilj, stari plesni sir. Servira se rashađeno na temperaturi od 16 do 18 ºC.

Nagradjeno – vino

  • Dobitnik diplome sa zlatnom medaljom "ROYAL WINE CHALLENGE"- Beograd 2009.
  • Zlatna medalja na novosadskom sajmu 2010.


  • Posle godinu ili dve dana starenja, purpurna boja se razvija u intenzivnu tamnu rubinsku boju, a na mirisu se javljaju komleksnije arome koje nagoveštavaju cimet, čokoladu, sladić, cveće, tamno voće, biljke, i čak drvo kao što je hrast.
    Vrati se na vrh stranice
    Free Web Hosting